Beoordeeld met
9.4

Een casting is eigenlijk een soort auditie waar de klant het juiste model voor een bepaalde opdracht probeert te vinden. Een casting wordt ook door modellenbureaus gebruikt wanneer zij op zoek zijn naar nieuwe modellen. Tijdens deze audities laat je de opdrachtgever je portfolio zien. In sommige gevallen vragen ze ook om een stukje te lopen om te zien hoe je over een catwalk loopt. Eigenlijk is een casting dus een soort sollicitatiegesprek waar je laat zien wat je als model kunt.

Tips voor een casting als model

Wanneer je als model een casting hebt, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om een goede indruk bij de klant te maken. Dit garandeert misschien niet dat je de opdracht krijgt, maar zorgt er zeker voor dat je meer kans maakt. Deze punten zijn:

  • weinig of geen make-up;
  • neutrale kleding;
  • pas je portfolio aan aan de klant;
  • zie er verzorgd uit;
  • kom zelfverzekerd over (maar niet arrogant!).

Wanneer je make-up op doet, zorg er dan voor dat dit niet zichtbaar is. Zo voorkom je dat je een opdracht misloopt, omdat de klant je make-up niet mooi vindt. Hetzelfde geldt voor kleding. Ook is het verstandig om je portfolio aan de klant aan te passen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat wanneer je een high fashion casting hebt dat dit soort foto's ook terug te vinden zijn in je portfolio. Zorg er tenslotte voor dat je zelfverzekerd overkomt. Dit kun je doen door een stevige hand te geven wanneer je binnenkomt. Spreek ook vooral zoveel mogelijk mensen aan. Ook dit komt zelfverzekerd over.

Hulp bij een casting van Models INC International NL

Ben je een model en wil je graag meer leren over de do's en don't's bij een casting? Dat kan bij Models INC International NL. Of je nu een beginnend model bent of al ervaring hebt: bij ons is iedereen welkom. Wij helpen je graag bij je casting. Zo kun je bij ons ook visagie en hairstylisten boeken, zodat je er perfect uitziet voor je auditie. Meld je gelijk aan als model via het contactformulier of via inschrijven.
 

Blog.

Models Inc Int NL heeft alles voor modellen. Denk aan een opleiding photoshoot en nog veel meer. Op onze weblog kun je nu tips voor modellen lezen.

Bekijk alle blogs
Nieuws.

Lees op onze nieuwspagina meer over de laatste ontwikkelingen bij Models Inc International zoals onze aankomende evenementen.

Bekijk het nieuws blogs
+31 85 3016093
info@models-inc-int.nl