Beoordeeld met
9.4

Een model kan niet zonder een goed portfolio, want dit is je visitekaartje. Modellenbureaus gebruiken deze namelijk om je bij klanten aan te prijzen. Wil je een portfolio maken, dan is het verstandig om het gelijk goed aan te pakken. Models INC International NL kan je hier bij helpen. Bij ons kun je verschillende fotoshoots met visagie en hairstyling boeken. Ook kunnen wij je deskundig advies geven. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben wij hier alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor variatie in je modelportfolio

Om een goed beeld te geven van wat je kunt, is het slim veel verschillende foto's in je portfolio te hebben. Zorg in ieder geval dat je (een aantal van) de volgende foto's in je portfolio hebt:

  • close-ups;
  • foto's waar je helemaal op staat;
  • foto's in studio;
  • foto's op locatie.

Zo kun jij laten zien wat je als model allemaal kan. Ook moet 1/3 van je model portfolio uit zwart-wit foto's bestaan.

Vernieuw je model portfolio regelmatig

Zorg dat je minimaal 1x per jaar nieuwe foto's aan je portfolio toevoegt. Zo houd je je portfolio up-to-date. Ook is het slim om met verschillende fotografen samen te werken. Iedere fotograaf heeft een andere visie en manier van fotograferen, waardoor je dus ook meer variatie in je foto's krijgen. Ook leer je hier door met verschillende mensen te werken, die je allemaal tips kunnen geven.

Tearsheets in je portfolio

Met tearsheets wordt pagina's uit tijdschriften bedoeld. Natuurlijk niet zomaar willekeurige bladzijden, maar pagina's met foto's van jou.

Blog.

Models Inc Int NL heeft alles voor modellen. Denk aan een opleiding photoshoot en nog veel meer. Op onze weblog kun je nu tips voor modellen lezen.

Bekijk alle blogs
Nieuws.

Lees op onze nieuwspagina meer over de laatste ontwikkelingen bij Models Inc International zoals onze aankomende evenementen.

Bekijk het nieuws blogs
+31 85 3016093
info@models-inc-int.nl