Beoordeeld met
9.4

Een mannequin model is een model, meestal vrouwelijk, dat over elegante en speciale looptechniek beschikt. De taak van een mannequin model is om haute couture kleding zo optimaal mogelijk tijdens het modeshow aan het publiek te tonen. Mannequin modellen zijn echte trendsetters, want de kleding die ze tijdens een catwalk show dragen, wordt erna graag door de kijkers gewild. Tevens beschikken mannequin modellen over sterke gezichtsuitdrukkingen.

Eisen om een mannequin model te worden

Mannequin modellen moeten goed kunnen lopen, want ze worden op hun looptechniek beoordeeld. Een verzorgde en frisse uitstraling is voor een mannequin ook essentieel, zij is tevens het middelpunt van de modeshow. Een mannequin moet minimaal tussen 1,74m en 1,80m zijn. Langer dan dat moet een mannequin model niet zijn, in verband met kleding die dan te kort wordt. De  ideale lengte is dus 1,80m. Mannequin model word je niet zomaar, hiervoor moet je een mannequin opleiding volgen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je zelfverzekerd en sterk over moet komen. Er wordt ook aan je houding en lichaamstaal gewerkt. Een mannequin model kun je op jonge leeftijd al worden, want ervaring op de catwalk is erg belangrijk. Dus hoe eerder een mannequin model aan zo'n opleiding begint, hoe sneller zij wordt aangenomen.

Op zoek naar een mannequin?

Bent u op zoek naar een mannequin model? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden of neem voor meer informatie contact met ons op.

Mannequin model worden?

Wil je een mannequin model worden en meer zelfvertrouwen opbouwen? Je kunt je gerust aanmelden via onze contactpagina.

Blog.

Models Inc Int NL heeft alles voor modellen. Denk aan een opleiding photoshoot en nog veel meer. Op onze weblog kun je nu tips voor modellen lezen.

Bekijk alle blogs
Nieuws.

Lees op onze nieuwspagina meer over de laatste ontwikkelingen bij Models Inc International zoals onze aankomende evenementen.

Bekijk het nieuws blogs
+31 85 3016093
info@models-inc-int.nl